+90 216 685 10 60
info@peridentklinik.com

İmplant Ne Kadar Sürer ?

Gelişen teknolojinin diş hekimliğine en önemli yansımalarından biri olan implant tedavisi en basit haliyle; çeşitli nedenlerden (darbe, enfeksiyon ve yaşlılık vb.) ötürü kaybettiğimiz diş ya da dişlerin yerini alması amacıyla çene kemiğine yapay bir diş kökü yerleştirilmesi ve bu yapay kökün üzerine takma diş ya da metal başlık takılması işlemidir.

Özel bir teknoloji ile titanyum ve alaşımları kullanılarak üretilen implantın eksik dişin yerine çene kemiğine yerleştirilmesi ile başlayan süreç, yapay diş kökünün çene kemiği ile kaynaşması sonrasında kemikleşen bölgeye kaplama diş yapılması ya da metal başlık takılmasıyla sonlanır ve bu süreç ile ilgili merak edilen noktaların başında hiç şüphesiz tedavi süresi gelir.

İmplant tedavisinde sürecin bütününe baktığımızda, cerrahi işlemlerin çoğu zaman kanal tedavisi kadar zaman aldığını fakat yapay diş kökünün, çene kemiği ile kaynaşmasının süreci uzatan etken olduğunu ifade etmemiz gerekir.

Çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökünün kemikleşmesi için geçen süre hastanın kemik yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterir ve implant tedavisiyle kaybettiği dişlerinin eksikliğini hissetmeden çiğneme yetisini kullanmaya devam eden hastalara baktığımızda, kemikleşme sürecinin ortalama 2 - 3 aylık bir dönemi kapsadığını söyleyebiliriz.

İmplant tedavisinin ilk aşaması, çene kemiğine titanyum ve alaşımlarından üretilen yapay diş kökünün yerleştirilmesidir ve tedavinin bu ilk adımı, hastanın ağız yapısına ve dişlerin yerleşimine de bağlı olmak koşuluyla 10 ile 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanır.

Tedavinin ikinci adımı ise bir önceki satırlarda dikkat çektiğimiz kemikleşme sürecidir ve kemikleşme sürecinin ilk birkaç gününde oluşabilecek hassasiyetlerin farkında olarak beslenme düzenine dikkat edilmesi önemli bir detaydır.

İmplant tedavisinin üçüncü ve son aşaması ise, çene kemiğinin yapay diş kökünü tümüyle sarması sonucunda bölgenin kemikleşmesi ve diş kökünün üzere hekimin tercihine bağlı olarak metal başlık takılması ya da porselen kuran kaplanmasıdır.

Tedavi sürecinde son aşamada yapılan cerrahi işlemin ortalama aldığı vakit 20 - 30 dakika arasında değişkenlik gösterir ve bu operasyonun süresi de yine hastanın ağız yapısı ve diş yerleşimine bağlıdır. Tüm bunlara baktığımızda; implant tedavisinde uygulanan cerrahi işlemlerin en fazla 1 saat gibi bir süreyi kapsayacağının altını kalın çizgilerle çizmemiz mümkündür.

Diş kaybı şikayetiyle kliniğimize başvuran binlerce hastayı bilgi, beceri ve tecrübesi ile sağlığına kavuşturmayı başaran uzman diş hekimlerimiz ile hemen iletişime geçerek implant tedavisi hakkında merak ettiğiniz tüm detayları öğrenebilir, Pendik diş klinikleri içerisinde hassas ve titiz tedavi süreci yönetimiyle fark yaratan kliniğimizde ücretsiz muayene fırsatından yararlanabilirsiniz !

İmplant takıldıktan sonra diş ne zaman takılır ?

İmplant tedavisinde diş, implant ile çene kemiği tamamen kaynaştığında takılır. İmplant yerleştirilen çene kemiğinin implantı sarması ve kemikleşme sürecinin tamamlanması için ortalama 2 - 3 aylık (8 - 12 hafta) bir süre gerekir.

İmplant ameliyatı ne kadar sürede iyileşir ?

Çene kemiğine yapay diş kökü implant yerleştirilmesi ile başlayan ameliyat sürecinde iyileşme, cerrahi işlemler tamamlandıktan sonra maksimum 1 - 2 günlük süreyi kapsar. İmplantın çene kemiği ile bütünleşmesi iyileşmeden farklı olarak 2 - 3 aylık bir periyot gerektirir ve diş hekiminin de tedavinin devamı için dikkate aldığı noktada kemikleşme sürecidir.

Tek diş implant ne kadar sürer ?

İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi işlemi yaklaşım 10 - 30 dakikalık bir süreyi kapsarken, çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 - 3 aylık bir süreye ihtiyaç vardır. İmplant yapay bir kök haline geldiğinde ise yapılacak diş kaplamaları genellikle 20 - 30 dakika içerisinde tamamlanır. Dolayısıyla tek diş için implant tedavisi 30 - 60 dakika içerisinde tamamlanır.