+90 216 685 10 60
info@peridentklinik.com

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Daha güzel aynı zamanda ise sağlıklı bir ağız yapısına ve dikkat çekici bir gülüşe sahip olmak herkesin hayalidir. Günümüzde bu hayale yönelik gerçekleştirilen uygulamaların sayısı oldukça artış göstermiştir. Her biri farklı bir amaca yönelik uygulanan söz konusu uygulamalardan biri de restoratif diş tedavisidir. Peki restoratif diş tedavisi nedir?

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif diş tedavisi, daha güzel ve estetik bir gülüş tasarımı için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem ise gülüşe bir bütün olarak yaklaşmakta ve tasarlanacak gülüş için bütüne yönelik adımlar atılmasını sağlamaktadır.

Örneğin; diş yapıları, dişlerin dizilimleri, aralarda bulunan boşluklar, diş eti, diş etinin yapısı ve hastanın yüz hatları bir bütündür. Genel yüz hatlarıyla uyumlu bir görüntü ortaya çıkarabilmek için diğer parçaların da uyumlu ve kusursuz hale getirilmesi gereklidir. Bu sebeple söz konusu aşamaların tamamı restoratif diş tedavisinin önemli unsurlarıdır.

Restoratif Diş Tedavisinde Kullanılan Yöntemler

Restoratif diş tedavisinde kullanılan yöntemler aşağıda verildiği gibidir.

Kompozit Dolgu

Hem ön dişlerde hem de arka dişlerde uygulanması mümkün olan ve diş rengi ile uyum içerisinde görünen dolgulardır. Doğal görüntüleri sebebiyle çürükleri restore etmelerinin yanı sıra, diş biçiminin iyileştirilmesi amacıyla da tercih edildiklerini söylemek mümkündür.

Diş Beyazlatma

Çeşitli sebeplere bağlı olarak sararma görülen dişlere uygulanan tedavi yöntemleridir. İki farklı şekilde uygulanmaları mümkündür. Bu yöntemlerin ilki, ofis tipi beyazlatma adı verilen Bleaching yöntemidir. Bu yöntemle ortalama 40 – 60 dakika içerisinde dişlerin 3-4 ton beyazlatılması sağlanmaktadır.

Diğer yöntem ise Home Bleaching yöntemidir. Bu yöntemde ise kişinin diş ölçülerine göre yapılan plastik ağızlıklara jel eklenmekte, beyazlama işleminin ortalama 5-7 gün aralığında gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır.

Lamine Diş Kaplama

Diş yüzeylerini aşındırmadan uygulanan lamine diş kaplama, dişlerin ön yüzlerine kaplanmakta ve estetik kaygıları ortadan kaldırmaktadır. Lamina kaplamalar ince ve geçirgenlerdir. Bu sebeple diş yapısına zarar vermeleri mümkün değildir. Buna karşılık son derece dayanıklı olduklarını söylemekte de fayda vardır.

Restoratif Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Gülümsemesinden mutlu olmayan, ağız ve diş sorunları sebebiyle sosyal yaşamı etkilenen, aldığı darbe ve kaza nedeniyle diş ve ağız yapısında deformasyonlar meydana gelen kişilerin restoratif diş tedavisi uygulatması mümkündür. Uygulama detayları, kişilerin sağlık durumuna, ihtiyaçlarına ve beklentilerine bağlı olarak değişiklik gösterecek ve uzman hekim tarafından belirlenecektir.

Restoratif Diş Tedavisinin Faydaları

Restoratif diş tedavisinin hem ağız ve diş yapısı hem de kişinin genel sağlığı üzerindeki faydaları oldukça fazladır. Bu faydalar aşağıda verildiği gibidir.

  • Öncelikle kişinin özgüvenini olumlu etkilemektir.
  • Özgüveni destekleyerek kişilerin sosyal yaşamlarını ve ikili ilişkilerini olumlu etkiler.
  • Daha estetik bir ağız görüntüsü ortaya çıkartır.
  • İlerleyen süreçlerde ciddi boyutlara ulaşması muhtemel olan diş problemlerinin tespit edilmesini ve engellenmesini sağlar.
  • En önemlisi dişlere ve diş etlerine zarar vermez, sağlıklı yapılarını destekler.